Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Lokma Tatlısı 

by Hatice Ünal
14 Mart 2024
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Lokma Tatlısı 
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak

 (6 Kişilik)

 Malzemeler:

2 su bardağı un

20 gram yaş maya

1,5 çay bardağı ılık su

1 tutam tuz

50 gram tereyağı

Kızartmak için sıvı yağ

Şurubu İçin:

2 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun bir kıvam alana dek kaynatın. Ocaktan almaya birkaç dakika kala limon suyunu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için; Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Ayrı küçük bir kapta ılık suyun yarısıyla mayayı ezin. Birkaç tatlı kaşığı un ilave ederek bulamaç haline getirin. Mayalı suyu unun ortasına ilave edin. Tuzu ve kalan ılık suyu da ekleyip pütürsüz bir kıvam elde edene dek yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün ve oda ısısında iki misli kabarıncaya kadar mayalanmaya bırakın.

Sıvı yağı derin bir kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Sol elinizle cevizden biraz daha küçük bir parça hamur alıp sıkın. Baş parmakla işaret parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp kızgın yağa atarak kızartın. Rengi karamel gibi olunca hamuru yağın içinden delikli bir süzgeç yardımı ile çıkartın. Soğuk şurubun içine atın. 5 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına aktarın. İsteğe göre tarçın serperek servis yapabilirsiniz.

#lokmatatlısı #tatlı #iftar #ramazan #tatlı #food #yummy #dessert #delish

 

 

 

 

Previous Post

Kıymalı Açma Börek

Next Post

İmambayıldı

Hatice Ünal

Next Post
İmambayıldı

İmambayıldı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki