Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Limonlu Parfe

Limonlu Parfe

Tarif: Özgür BAYKAL

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 poşet krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

1 paket krema (200 ml)

2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 su bardağı pudra şekeri

¾ su bardağı iri çekilmiş fındık içi

1 tutam ince kıyılmış nane

1 paket vanilya

10-12 adet petibör bisküvi

 Limon Sosu İçin:

1 adet yumurta

1 adet yumurtanın sarısı

Yarım su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu (ince kısmıyla rendelenmiş)

1,5 limonun suyu

Hazırlanışı:

Krem şanti ile soğuk sütü mikser yardımıyla iyice çırpın. Diğer hazırlıklar yapılana kadar buzdolabında en az 6-7 saat bekletin. Krema ile pudra şekerini çukur bir kapta çırpın. Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş limonun kabuğunu, suyunu, vanilyayı ve ince kıyılmış naneyi ilave edip birkaç dakika daha çırpın.

Krem şantili karışım ile kremalı karışımı spatula yardımıyla bir kapta birleştirin. En son irice parçalanmış bisküvileri ekleyin. Bisküvileri fazla zedelemeden karışıma yedirin. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı derin dondurucuda dondurmak için uygun kaba veya kaplara paylaştırın.

Limon sos için tereyağı dışındaki tüm malzemeyi benmari usulü kısık ateşte 10 dakika ısıtın. Küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyin, eriyip iyice sos halini alana dek ısıtmaya devam edin. Sosunuz hazır. Ocaktan alıp üzerini kapatın ve oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabında bekletin.

Aklınızda bulunsun:  

*Petibör bisküvi yerine daha farklı bisküviler de ilave edebilirsiniz.

*Parfeyi hazırladıktan sonra küçük kalıplara paylaştıracağınız için kalıptan düzgünce çıkarmak için içini streç folyo ile kaplayın. Buzdolabında yeterince beklettikten sonra oda ısısında birkaç dakika dinlendirirseniz folyosundan rahatça çıkartabilirsiniz.

#limonluparfe #parfe #limonlutatlı #yaztatlıları #yemekzevki #lezzet #food #yummy #dessert

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir