Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yemek Stilisti: İnci BAK
(10-12 Dilim İçin)
Malzemeler:
Bisküvili Karışımı İçin:
2 paket burçak bisküvi
1 paket pötibör bisküvi
50 gram tereyağı
2 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı tarçın
Peynirli Karışım İçin:
2 paket labne peniri
100 gram krem peynir
3 adet yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı krema
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı nişasta
Üzeri İçin:
File badem-Antep Fıstığı karışımı
Damla çikolata
Antep Fıstığı içi
Hazırlanışı:
Bisküvili karışım için; Tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Tereyağını, sütü ve tarçını ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Çapı 22-34 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak şekilde hamuru elinizle bastırarak yayın. Buzlukta 10 dakika bekletin.
Peynirli iç malzemesi için; Yumurtalarla şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpın. Peynirleri, nişastayı ve kremayı da ekleyin. İyice çırpın. En son rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Spatula ile tekrar karıştırın. Karışımı, buzlukta beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün. 160 dereceye ayarlı fırında, 1 saat kadar pişirin. Fırından alın, oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. Birkaç saat beklettikten sonra istediğiniz malzeme ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
#limonlucheesecake #cheesecake #food #yummy #dessert #ramazan #ramadan