Limonlu Ballı Şerbet
(4 Kişilik)
Limonlu Ballı Şerbet Malzemeler
8 adet limon
450 gram toz şeker
4 litre su
5 yemek kaşığı bal
5 adet karanfil
Yarım dal taze nane
1-2 dal adaçayı
Limonlu Ballı Şerbet Hazırlanışı
Limonların kabuklarını beyazlara inmeyecek şekilde rendeleyin. Daha sonra sularını sıkın. Oluşan limon kabuğu ve limon suyu karışımına su hariç kalan malzemeleri ekleyin ve bir kap içerisinde 8 saat süreyle bekletin. Ara sıra karışımı harmanlayın. Kaba koyduğunuz karışımın hava almamasına özen gösterin. 8 saatin sonunda su ekleyerek tencerede kaynatın. Kıvamını aldıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti ince bir tülbentten veya süzgeçten süzerek servise hazırlayın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.