Kuzu Tandır Malzemeler:
> 1 kilo kuzu kol
> 2 adet büyük boy soğan
> 1 adet havuç
> 2-3 adet defne yaprağı
> Taze kekik, adaçayı, biberiye,
> 1 çorba kaşığı bal
> 1 çorba kaşığı un
> 2 çorba kaşığı tereyağı
> Tane karabiber
> 2 çay bardağı su
> 1 tatlı kaşığı domates salçası
Kuzu Tandır Hazırlanışı:
Tavada erittiğiniz tereyağında kuzu etini mühürleyin ve büyük bir tencereye alın. Soğanları irice doğrayıp tencereye ekleyin. Halka halka doğranmış havuçları da katın. Defne yaprağı, biberiye, bal, kekik, adaçayı, un, tane karabiber, salça ve suyu da ekleyin. Tencerenin ağzını yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatın. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte 2 saat pişirin. Yanındaki soğan reçeli (karamelize soğan) için; Tereyağında iyice pembeleşen soğanlara biraz toz şeker ekleyip rengi kahverengiye dönene kadar pişirin. Kızılcık için de dondurulmuş kızılcığı 1 yemek kaşığı şekerle mikrodalgada birkaç dakika pişirin.
Patates dilimleri için;
Dilimlenmiş patatesleri tereyağı ve sarımsakla fırında pişirin. Rengi değişip pişmeye başlayınca üzerine kaşar peyniri serpiştirin. Servis sırasında eti eritilmiş tereyağında tavada biraz çevirin. Servis tabağına soğan reçeli, pişmiş kızılcık ve yanında patates ile servis edin.