Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Kurutulmuş Kayısılı Kabak Çiçeği Dolması

by Yemek Zevki Editör
14 Nisan 2014
in Tarifler
488 5
0
Kurutulmuş Kayısılı Kabak Çiçeği Dolması
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1979

Malzemeler:

12-15 adet kabak çiçeği

1 adet büyük boy soğan

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı pirinç

Yarım demet kıyılmış nane

Yarım demet kıyılmış dereotu

Tuz, taze çekilmiş karabiber

10-12 adet kurutulmuş kayısı

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzün. Kurutulmuş kayısıları da sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar yumuşaması için bekletin.

Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Pirinci ekleyin. 5 dakika daha kavurun. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekince tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Ocaktan alıp kapağını açın ve oda ısısında soğumaya bırakın.

Taze kabak çiçeklerini soğuk suyun altına tutun. İçlerini, hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun.

Kayısıları suyun içinden çıkartın ve enine ikiye kesin. Elde ettiğiniz kayısı yapraklarını tencerenin dibine yerleştirin. Üzerlerine dolmaları yerleştirin. Dolmaların üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. 1 çay bardağı da su ilave edin. Kısık ateşte en fazla 12-15 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Kırmızı Soğanlı Domates Salatası

Next Post

Ayva Tatlısı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki