Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kuru Domatesli Ekmek

by Yemek Zevki Editör
30 Kasım 2016
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler
478 15
0
kuru domatesli ekmek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kuru Domatesli Ekmek

(4 Kişilik)

Kuru Domatesli Ekmek Malzemeler

8-10 adet kurutulmuş domates
2,5 bardak un
1 bardak ılık su
1 paket kuru maya / 10 gram
1 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı kaya tuzu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 dal taze kekik ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik

kuru domatesli ekmek

Kuru Domatesli Ekmek Hazırlanışı

Ilık suya bal ve mayayı ilave edip bir tahta kaşıkla karıştırın. Yaklaşık 10-15 dakika maya göz göz olana kadar bekleyin.
Çukur bir kapta unu ve tuzu harmanlayın. Ortasına mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerine nemli bir bez örtüp yaklaşık 40-50 dakika mayalanmaya bırakın. Elinizi zeytinyağı ile hafifçe yağlayıp mayalanmış olan hamuru mutfak tezgahında birkaç dakika daha yoğurun. Hamuru tepsiye alın ve elinizle yayın.
40-45 dakika daha oda sıcaklığında, bu şekilde tepside bekletin. Mayalanan hamura elinizle pide şekli verin ve üzerine fırça ile hafifçe yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bu sırada kurutulmuş domatesleri ince ince kıyın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Fırından çıkarıp kıyılmış kuru domatesleri ekmeğin üzerine yayın ve 10-15 dakika daha fırınlayın. Kuru domatesli ekmeğiniz hazır. Hafif soğumasını bekleyip servis yapın.

Tags: kuru domatesli ekmekKuru Domatesli Ekmek malzemelerKuru Domatesli Ekmek yapılışı
Previous Post

Havuç Reçeli

Next Post

Limon Kreması

Yemek Zevki Editör

Next Post
limon kreması

Limon Kreması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki