Kulak Mantı Malzemeler:
> 2 su bardağı un > Tuz
> 2 adet yumurta > Su
İç Malzemesi İçin:
> 250 gram kıyma
> 2 adet soğan
> Tuz, karabiber
Sosu İçin:
> 2 çorba kaşığı tereyağı
> 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
> İsteğe göre nane
Kulak Mantı Hazırlanışı:
Hamuru için; Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp tuzu ve yumurtaları ekleyin. Yavaş yavaş su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve hamuru yarım saat kadar dinlenmeye bırakın. İç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın, soğanları kıymanın üzerine rendeleyin. Tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Mantının iç malzemesi hazırdır. Dinlendirdiğiniz hamuru, un serpilmiş tezgahın üzerinde, oklava yardımı ile mantı hamuru kalınlığında ve yufka büyüklüğünde açın. Hamurdan kare parçalar kesin ve ortalarına birer çay kaşığı dolusu kadar iç malzemeden yerleştirin. Hamurun bir köşesinden tutup diğer köşesine doğru kapatın. Hamur bitene dek aynı şekilde mantıları hazırlayın. Büyük bir tencereyi su ile doldurun. Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı kadar tuzu ekleyin. Mantı hamurlarını suyun içine atın. Hamur su yüzeyine çıkınca mantı hamuru pişmiş demektir. Böylece pişen hamurları kevgir yardımı ile suyun içinden alabilirsiniz. Mantıları servis tabağına aktarın, üzerine yoğurdu sos kıvamında dökün, en son isteğe göre tereyağında hafif kavrulmuş nane ve kırmızı pul biber ile birlikte servis yapın.