75 gram margarin
250 ml. Hindistancevizi sütü
500 ml. süt
175 gram un
125 gram şeker
1 paket toz vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
4 adet yumurta
Kuru üzüm
Kue Lumpur Pankek Hazırlanışı:
Margarini, Hindistancevizi sütünü ve şekeri tencereye alın. Sürekli karıştırarak sütü birkaç taşım kaynatın.
Ocaktan alın. Tuzu ve vanilyayı ekleyin. İyice çırpın.
Unu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar tahta bir kaşıkla veya spatula ile karıştırın.
Karışım soğumaya başladığı zaman kademeli olarak yumurtaları ve normal sütü ekleyin. Mikser ile 7-8 dakika iyice çırpın.
Tavayı ısıtın. Az margarin ekleyin.
Yarım su bardağı kadar karışımı tavaya dökerek küçük pankekler hazırlayın.
Hafif piştikten sonra üzerine kuru üzüm serpiştirin.
** İsteğe bağlı olarak kuru üzüm yerine damla çikolata ekleyebilirsiniz.