Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kue Lumpur Pankek

by Yemek Zevki Editör
14 Ağustos 2015
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Kue Lumpur Pankek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

pankekKue Lumpur Pankek Malzemeler:

75 gram margarin

250 ml. Hindistancevizi sütü

500 ml. süt

175 gram un

125 gram şeker

1 paket toz vanilya

Yarım çay kaşığı tuz

4 adet yumurta

Kuru üzüm

 Kue Lumpur Pankek Hazırlanışı:

Margarini, Hindistancevizi sütünü ve şekeri tencereye alın. Sürekli karıştırarak sütü birkaç taşım kaynatın.

Ocaktan alın. Tuzu ve vanilyayı ekleyin. İyice çırpın.

Unu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar tahta bir kaşıkla veya spatula ile karıştırın.

Karışım soğumaya başladığı zaman kademeli olarak yumurtaları ve normal sütü ekleyin. Mikser ile 7-8 dakika iyice çırpın.

Tavayı ısıtın. Az margarin ekleyin.

Yarım su bardağı kadar karışımı tavaya dökerek küçük pankekler hazırlayın.

Hafif piştikten sonra üzerine kuru üzüm serpiştirin.

 

** İsteğe bağlı olarak kuru üzüm yerine damla çikolata ekleyebilirsiniz.

Tags: Kue Lumpur PankekKue Lumpur Pankek HazırlanışıKue Lumpur Pankek TarifiPankekpankek tarifi
Previous Post

Yoğurtlu Taze Fasulye Salatası

Next Post

Plaza Temposuna Bir Lezzet Molası: Carême Restaurant

Yemek Zevki Editör

Next Post
Plaza Temposuna Bir Lezzet Molası: Carême Restaurant

Plaza Temposuna Bir Lezzet Molası: Carême Restaurant

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki