Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 paket makarna (tercihen kalın kesme)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 kutu mantar

200 ml. krema

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 küçük paket bebe havuç (200 gram kadar)

3-4 dal dereotu

1 küçük kase rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı:

Kremayı sos tenceresine alın. İçine çok ince kıyılmış sarımsakları, kıyılmış dereotunu ve rendelenmiş muskatı ilave edin. Kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir tavada mantarları zeytinyağı ile birlikte kavurun. Makarnayı ve iyice yıkayıp kabuğunu kazıdığınız havuçları 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave edilmiş kaynar suda 10-12 dakika haşlayın. Kaynama derecesine gelmiş kremanın içine önceden kavurduğunuz mantarları ilave edin. Karıştırın. Haşlanmış makarnayı ve küçük küçük doğranmış havuçları tereyağı ile birlikte karıştırın. Ardından kremalı mantarı ekleyin. Tekrar karıştırıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Üzerine peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, 5 dakika pişirin. Fırından alın, hemen servis yapın.

#kremalımantarlımakarna #kremalımakarna #mantarlımakarna #makarna #food #yummy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir