Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası Tarifi
közlenmiş patlıcanlı peynir salatası

Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası Tarifi

Türkiye’nin yeme içme sektörünün başarılı isimlerinden Muhittin Ülkü artık İstanbul’da. Yakınlarının ona seslendiği adıyla Muti, Kapadokya’dan döndü ve Kerim Kumla’nın sahibi olduğu Nişantaşı Blush Atiye’nin, yeni mutfağı ve konseptiyle işletmeciliğini üstlendi. Blush Atiye’nin yenilenen sade menüsünde yemekler, geleneksel mutfağın yapısı bozulmadan Muti dokunuşlarıyla yorumlanmış. Biz de bu özgün menüdeki kendi mutfaklarımızda hazırlayabileceğimiz yemeği sizlerle tanıştırmak istedik.

Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası

(4 Kişilik)

Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası İçin Malzemeler:

4 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
100 gram tulum peyniri
2 adet domates
Birkaç dal kıyılmış maydanoz
Sızma zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Közlenmiş Patlıcanlı Peynir Salatası Hazırlanışı:

Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede patlıcanları ters yüz ederek közleyin. Fırından alın. Ilınınca kabuklarını soyun. Her patlıcanı boyuna cep oluşturacak ve tabanından tamamen kopmayacak şekilde bıçakla kesin. Ortasını elinizle açın. Patlıcanları limon suyu, tuz ve sirke karışımdan sürün. Ortasını doldurmak için tulum peynirini küçük zar şeklinde doğrayın. Çekirdekleri temizlenmiş suyu süzülmüş domatesleri de aynı şekilde doğrayın. Kıyılmış dereotu-maydanoz karışımını, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek harmanlayın. Bu karışımı patlıcanların ortasına yerleştirin.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir