Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: EKREM ÇAĞATAY
4 Kişilik
Malzemeler:
4 adet kapya biber
1 kilo orta boy domates
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 su bardağı sıcak su
Tuz
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı lor peyniri
4-5 dal maydanoz, kıyılmış
3 dal dereotu, kıyılmış
1 tatlı kaşığı çörek otu
Hazırlanışı:
Domateslerin kabuğunu soyup kalınca dilimledikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kapya biberleri de yıkadıktan sonra aynı tepsiye yerleştirin. Sarımsakları da yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip 200 dereceye ayarlı fırında közleyin. Közlenmiş biberleri oda sıcaklığında ılıttıktan sonra kabuklarını soyun, çekirdeklerini de temizleyin. Domatesler ve salça ile birlikte mutfak robotuna alın. Püre haline gelene dek ezin. Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Sütü ekleyip biraz daha kavurun. Püreyi ilave edin. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Suyu, tuzu ve baharatını ekleyin. Orta ateşte, 10 dakika pişirin. Ocaktan alın. Kaselere paylaştırın. İsteğe göre üzerlerine lor peyniri, kıyılmış yeşillikler ve çörek otu karışımından serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
#közbiberlidomatesçorbası #domatesçorbası #çorba #sahurlukçorba #iftarlıkçorba #ramazan #ramadan #evderamazan #evdekal #evdeyemekzevki