500 gram kızılcık
2 litre su
2 su bardağı toz şeker
2-3 adet karanfil
Kızılcık Şerbeti Hazırlanışı:
Kızılcıkları, varsa küçük yeşil saplarından ayırın ve temizleyin. 2 litre suyu tencereye dökün. Kızılcıkları ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Kaynayıp rengi koyulaşmaya başlayınca tane karanfilleri içine atın. Ateşi kısın. Yarım saat kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şerbeti ocaktan alın, ılınınca isteğe göre ezerek posasıyla birlikte şerbet elde edin, isteğe göre pürüzsüz bir şerbet için suyunu süzün. Oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın. Soğuk soğuk servis yapın. Damak tadınıza göre şekeri fazla geldiyse soğuk su ilave ederek dengeleyebilirsiniz.