Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Kıymalı Pazı Sarma

by Yemek Zevki Editör
23 Ekim 2014
in Et Yemekleri, Sebze Yemekleri
473 20
0
Kıymalı Pazı Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

28

 

Kıymalı Pazı Sarma Malzemeler:

> 1 bağ taze pazı

> 2 adet kuru soğan

> 1 su bardağı pirinç

> 200 gram kıyma

> 3 adet domates

> 1 tutam maydanoz

> 1 tutam dereotu

> Tuz, karabiber, kuru nane

> 1 su bardağı ay çiçek yağı

> 1 kâse yoğurt

> 2 diş sarımsak

> 2 litre su

 

Kıymalı Pazı Sarma Hazırlanışı:

Derin bir tencere içinde kaynar suda pazıyı demet halinde 2 dakika süreyle haşlayın. Ardından soğumaya alın. Sarmanın içini hazırlamak için; ince kıyılmış soğan, pirinç, ince kıyılmış taze maydanoz ve dereotu, ince kıyılmış bir domates, kıyma, tuz, karabiber, kuru nane hepsini derin bir kapta karıştırın. Haşlamış olduğunuz pazılardan sarma yapılabilecek iri olanları seçin. Hazırladığınız içten pazı yaprağı üstüne yeteri kadar koyun, ardından rulo halinde yuvarlayın. Yuvarladığınız pazıları kenarlı bir tepsiye dizin.

Üzerine ise; elinizde kalan iki adet domatesi çok ince kıyarak serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 80 dakika süreyle pişirin. Pişen pazı sarmalarını servis tabaklarına bölüştürün. Üzerine ince kıyılmış sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.

Tags: Kıymalı Pazı SarmaKıymalı Pazı Sarma HazırlanışıKıymalı Pazı Sarma MalzemelerKıymalı Pazı Sarma Tarifi
Previous Post

Baklagiller Çorbası Video

Next Post

Nohut Köftesi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Nohut Köftesi

Nohut Köftesi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki