Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet hazır yufka
Sosu İçin:
1 çay bardağı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
İç Malzemesi İçin:
1 adet küçük boy soğan
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet biber
1 adet domates
100 gram orta yağlı kıyma
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Kıymalı karışım için soğanı zar şeklinde doğrayıp sıvı yağla birlikte tavada kavurun. Küçük küçük doğranmış biber ile domatesi ekleyin. Birkaç dakika kavurup kıymayı ekleyin. 5 dakika daha kavurup ocaktan alın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ılınmaya bırakın. Sosu için; Süt ile sıvı yağı bir kasede karıştırın. Çapı 20-25 cm’lik küçük bir tepsiyi yağlayın. Hazır yufkayı tezgaha yayın, üzerine fırça yardımı ile sütlü yağ karışımından sürün. Yağlamış olduğunuz yufkayı tepsinin kenarlarından ortasına toplayacak şekilde yufka payı bırakarak serin.
Ortasına önceden kavurduğunuz kıymalı karışımı yayın. Yufkanın kenarlarından toplayıp ortasına doğru birleştirin. Üzerini tekrar yağlayın. Bıçak yardımı ile üçgen şeklinde, tabanından kopmayacak şekilde hafifçe dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.