Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kıymalı Mini Börek

by Hatice Ünal
09 Temmuz 2024
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Kıymalı Mini Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

1 adet hazır yufka

Sosu İçin:

1 çay bardağı süt

1 kahve fincanı sıvı yağ

İç Malzemesi İçin:

1 adet küçük boy soğan

1 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet biber

1 adet domates

100 gram orta yağlı kıyma

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kıymalı karışım için soğanı zar şeklinde doğrayıp sıvı yağla birlikte tavada kavurun. Küçük küçük doğranmış biber ile domatesi ekleyin. Birkaç dakika kavurup kıymayı ekleyin. 5 dakika daha kavurup ocaktan alın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ılınmaya bırakın. Sosu için; Süt ile sıvı yağı bir kasede karıştırın. Çapı 20-25 cm’lik küçük bir tepsiyi yağlayın. Hazır yufkayı tezgaha yayın, üzerine fırça yardımı ile sütlü yağ karışımından sürün.  Yağlamış olduğunuz yufkayı tepsinin kenarlarından ortasına toplayacak şekilde yufka payı bırakarak serin.

Ortasına önceden kavurduğunuz kıymalı karışımı yayın. Yufkanın kenarlarından toplayıp ortasına doğru birleştirin. Üzerini tekrar yağlayın. Bıçak yardımı ile üçgen şeklinde, tabanından kopmayacak şekilde hafifçe dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

 

Tags: #kıymalıminibörek #kıymalıbörek #börek #food #yummy #dessert #çaysaati
Previous Post

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Next Post

Patatesli Rulo Börek

Hatice Ünal

Next Post
Patatesli Rulo Börek

Patatesli Rulo Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki