Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
23 Ocak 2015
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ayvatatl'

 

Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı Malzemeler:

2 adet orta boy ekmek ayvası

100 gram kuru üzüm

50 gram kuş üzümü

1 adet kabuk tarçın

10 gram lohusa şekeri

250 gram toz şeker

100 gram tereyağı

100 gram dana kıyma

1 paket manda kaymağı

50 gram toz yeşil fıstık

 

Kıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı Hazırlanışı

Ayvaları kabuğundan soyarak elma dilim şeklinde doğrayın. Çıkan çekirdekleri jöle için saklayın. Tencereye sırasıyla dizin, üzerine şekeri ekleyerek 1-2 saat bekletin.

Daha sonra üzerine bir miktar su, lohusa şekeri ve kabuk tarçın ekleyerek kısık ateşte yarım saat pişirin. Ayrı bir tavada kıymayı bir çimdik tuzla kavurun. İçerisine kuş üzümü ve yeşil toz fıstığın bir kısmı ekleyin. Pişen ayvaları fırın tepsisine aktarıp üzerine fıstıkla kavrulmuş kıyma kuru üzüm ve tereyağı ekleyin. 140 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirdikten sonra servis aşamasına geçin.

Not: Kıymalı ayva tatlısı aslında çok eski Osmanlı mutfağında Arap kültüründen gelme bir saray yemeğidir. Ülkemizin iklimi soğuk doğu yörelerinde özellikle Erzurum’da kışın çok sıklıkla yemek olarak da servis edilir.

Tags: Kıyma ve Üzümlü Ayva TatlısıKıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı HazırlanışıKıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı MalzemelerKıyma ve Üzümlü Ayva Tatlısı Tarifi
Previous Post

Koska 2015’te Yüzde 25 Büyüme Hedefliyor

Next Post

Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası

Kuru Fasulyeli Tarhana Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki