Kısır

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraflar: Özgür Bakır – Tarif: Gülümser Karadayı

(6 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram ince bulgur

2 çorba kaşığı biber salçası (tercihen Antep salçası)

2 çorba kaşığı domates salçası

1 demet taze soğan

1 demet maydanoz

1 demet nane

1 çay bardağı nar ekşisi

2 tatlı kaşığı kimyon

Tuz (salçanın tuz oranına göre ayarlayın)

1,5 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

İnce bulguru ılık suda yıkayıp süzün. Diğer işlemleri yapana kadar bulguru bu kabın içinde bekletin. Yeşillikleri yıkayıp iyice süzün, ince ince kıyın. Bulgura salçaları ekleyin. İyice yoğurun. Kıyılmış yeşillikleri de ekleyip karıştırın. En son zeytinyağını, tuzu ve kimyonu ilave ederek tatlandırın. Tekrar karıştırın. İsteğe göre marul yaprakları eşliğinde servis yapın.

#kısır #çaysaati #food #yummy #dessert

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir