Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Kış Çorbası

Kış Çorbası

kiscorba

 

Kış Çorbası Malzemeler:

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet defne yaprağı

2 adet tavuk kalça budu

1 adet küçük boy kereviz

2 dal pırasa

1 adet orta boy havuç

2 adet yer elması

1 ince dilim bal kabağı

1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde)

1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde)

Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Kış Çorbası Hazırlanışı:

Tavuk butlarını yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. 2 litre suyu, defne yaprağını ve ikiye bölünmüş soğanı ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra da 35-40 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün, tavuk etini kemiklerinden ayırıp didikleyin.

Sebzeleri yemek kaşığına sığacak şekilde küçük küçük doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp doğradığınız pırasa ve havuçları birkaç dakika kavurun. Ardından brokoli hariç kalan sebzeleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Önceden ayırdığınız tavuk suyunu ilave edin. Tuzunu ekleyin.

Orta ateşte 10 dakika pişirin. En son brokoliyi ve didiklendiğiniz tavuk etlerini ilave edin. 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Taze çekilmiş karabiber ve limon suyu eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.

 

Şefin Notu: Çorbanızı yeşil yapraklı sebzeler ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. 

OKU ➤  Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir