Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Kış Çorbası

by Yemek Zevki Editör
03 Temmuz 2015
in Çorba Tarifleri
483 10
0
Kış Çorbası
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kiscorba

 

Kış Çorbası Malzemeler:

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet defne yaprağı

2 adet tavuk kalça budu

1 adet küçük boy kereviz

2 dal pırasa

1 adet orta boy havuç

2 adet yer elması

1 ince dilim bal kabağı

1 parça karnabahar (portakal büyüklüğünde)

1 parça brokoli (portakal büyüklüğünde)

Tuz, taze çekilmiş karabiber

 

Kış Çorbası Hazırlanışı:

Tavuk butlarını yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. 2 litre suyu, defne yaprağını ve ikiye bölünmüş soğanı ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra da 35-40 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün, tavuk etini kemiklerinden ayırıp didikleyin.

Sebzeleri yemek kaşığına sığacak şekilde küçük küçük doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp doğradığınız pırasa ve havuçları birkaç dakika kavurun. Ardından brokoli hariç kalan sebzeleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Önceden ayırdığınız tavuk suyunu ilave edin. Tuzunu ekleyin.

Orta ateşte 10 dakika pişirin. En son brokoliyi ve didiklendiğiniz tavuk etlerini ilave edin. 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Taze çekilmiş karabiber ve limon suyu eşliğinde sıcak sıcak servis yapın.

 

Şefin Notu: Çorbanızı yeşil yapraklı sebzeler ilave ederek de hazırlayabilirsiniz. 

Tags: Kış ÇorbasıKış Çorbası HazırlanıişşıKış Çorbası MalzemelerKış Çorbası Tarifi
Previous Post

Kızılcık Çorbası

Next Post

Kış Sebzeli Pizza

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kış Sebzeli Pizza

Kış Sebzeli Pizza

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki