Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Kırmızı Köz Biber Çorbası

Kırmızı Köz Biber Çorbası

36

Kırmızı Köz Biber Çorbası Malzemeler:

> 4 adet kırmızı biber > 2 yemek kaşığı un

> 1 yemek kaşığı tereyağı > 1 diş sarımsak

> 1 yemek kaşığı domates salçası

> 3 su bardağı tavuk suyu > Tuz > Karabiber

Üzeri İçin:

> Kaşar peyniri > Nane

Kırmızı Köz Biber Çorbası Hazırlanışı:

Kırmızı biberleri közleme tavası veya fırında 200 derecede közleyin. Kabuklarını soyun. Biberler soğurken bir çorba tenceresinde tereyağını eritin. Unu pembeleşip kokusu çıkana kadar kavurun. Dövülmüş sarımsağı ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra zar büyüklüğünde doğradığınız köz biberleri ekleyin. Daha sonra tavuk suyu, tuz ve karabiberi de damak tadınıza göre ekledikten sonra 20 dakika pişirin. Tanesiz kıvamlı bir çorba için el blenderinden geçirip 5 dakika daha kaynatın. Çorba yı servise hazırlarken kaşar ve naneyle süsleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir