Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kayısı Güzeli

Kayısı Güzeli

Malzemeler:
• 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
• 1 su bardağı pudraşekeri
• 1 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• Un
Marmeladı İçin:
• Kayısı püresi
• Ceviz içi
• Toz şeker

Kayısı Güzeli Tarifi;

Hamuru için; Azar azar un ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Pürüzsüz ve hafif yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp silindir şeklinde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kurabiyelerin içini bıçak yardımı ile dikkatlice oyup marmeladı yerleştirin.

OKU ➤  Kasefe Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir