Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kavunlu Sorbe

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Kavunlu Sorbe
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 1 adet küçük boy kavun
• 4-5 yaprak taze fesleğen
• 4-5 yaprak taze nane
• 1 çay kaşığı vanilya özütü
• 2 limon kabuğu rendesi
• 5 adet büyük boy limon

Kavunlu Sorbe Tarifi;

Limonları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra tepesini sonrasında kapak olarak kullanabilecek şekilde (yatay) olarak kesin.
Limonların içini küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın.
İçini boşalttığınız limonların suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
Buzluğa dayanıklı bir kabın içine, çekirdekleri temizlenmiş kavunu, vanilya özütünü, rendelenmiş limon kabuğunu ve ince ince doğradığınız fesleğeni ekleyin. Ben şeker ilavesine gerek duymadım ama isteğinize göre şeker de ekleyebilirsiniz.
Bu karışımı blender’da püre haline gelene dek ezin. Buzlukta arada bir kaşıkla karıştırarak kar kıvamına gelene dek soğutun. Sorbe kar kıvamına gelince içini boşalttığınız limonların içine paylaştırın.
Kapaklarını kapatıp alüminyum folyo ile sararak buzluğa kaldırın.
4-5 saat sonra (tercihen yemekten sonra) servis edebilirsiniz.

Tags: Tatlılar
Previous Post

İncirli Armut Kurabiye

Next Post

Kuzu Etli Çağla Yemeği

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuzu Etli Çağla Yemeği

Kuzu Etli Çağla Yemeği

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki