Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kaşar Peynirli Karnıyarık

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK– Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet patlıcan

1 çorba kaşığı tuz

1 çorba kaşığı un

Kızartmak için sıvı yağ

200 gram orta yağlı kıyma

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet sivri biber

1 adet kapya biber

Sosu İçin:

3 adet rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 dal taze kekik

1 su bardağı su

1 tutam kimyon, karabiber

1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

4 adet küçük sivri biber

4 adet küçük kırmızı biber

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup 1 çorba kaşığı tuz ve un ilave edilmiş tuzlu suda yarım saat bekletin. Patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra akan suyun altında iyice yıkayıp süzün ve kağıt bir havlu yardımı ile ıslaklığını alın. Patlıcanları kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. İç malzemesi için; Kıymayı kavurun. Kıyma suyunu çekince zeytinyağını ekleyin, kıyılmış soğan ile sarımsağı, ince doğranmış biberleri ilave edin. 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Baharatını ekleyip tatlandırın.

Patlıcanların her birinin boyundan cep oluşacak şekilde kesin. Kaşık yardımı ile her iki tarafının kenarlarından açarak cep oluşturun ve bu boşluklara kıymalı harcı paylaştırın.  Üzerlerine birer tane yeşil ve kırmızı biber yerleştirin. Isıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Sos için; Tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte 10 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar sıcak fırına verin. Peynirler eriyince fırından alın. Sıcak servis yapın.

#kaşarpeynirlikarnıyarık #karnıyarık #patlıcan #patlıcanlıtarifler #food #yummy #evdeyemekzevki

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir