Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kalp Çikolata

Kalp Çikolata

1510

Malzemeler:

160 gram bitter çikolata

1 çorba kaşığı Antep fıstığı içi

2 çorba kaşığı kavrulmamış badem içi

5-6 adet kiraz şekerlemesi

1 çorba kaşığı kurutulmuş gül goncası (Aktarlardan ve marketlerden temin edebilirsiniz.)

Hazırlanışı:

Çikolatayı irice kıydıktan sonra ısıya dayanıklı bir cam kabın içine aktarın. Başka bir kabın içini de su ile doldurun. Su kaynamaya başlayınca içi çikolata dolu kaseyi kabın içine yerleştirin. Çikolata benmari usulü buharda erimeye başlayacak ve pütürsüz bir kıvam alacaktır.

Çikolata eridikten sonra küçük küçük doğradığınız kiraz şekerlemelerini, kurutulmuş gül yapraklarını ve kuru yemişleri ilave edin. İyice karıştırın.

Çikolatalı karışımı kalp şeklindeki silikon kapların içine paylaştırın. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak düzleştirin. Kapları buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra kalıbından çıkartın.

OKU ➤  Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Terin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir