Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kakaolu Badem Ezmesi

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tatlı Tarifleri
478 15
2
Kakaolu Badem Ezmesi

Kakaolu Badem Ezmesi

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Kakaolu Badem Ezmesi

Malzemesi

 1 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş badem içi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kakao
1 kase doğranmış kurutulmuş meyve

 Kakaolu Badem Ezmesi Tarifi;

 Şerbeti için; şeker ve suyu tencerede karıştırın. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve 15-20 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Şerbet ılımaya başlayınca uzun uzun karıştırarak macun kıvamı almasını sağlayın. Karışıma ince çekilmiş badem içi ile kakaoyu ekleyin. Karışımı düz bir tepsiye yayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra küçük parçalara ayırıp her birini misket şeklinde toparlayın. Her misketi ince doğranmış kurutulmuş meyvelere bulayın. Servis yapın.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Patates Çorbası

Next Post

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Comments 2

  1. Melissa says:
    14 yıl ago

    Çok güzel olmuş adım adım fotoğraflarla anlatım da oldukça fyadalı. Nefis bir tat ellerine sağlık canım. Güzel bir hafta dilerim.

    Yanıtla
    • Chicho says:
      14 yıl ago

      Ayyyyyyyyy gere7ekten e7ok canım e7ekti. Nefis olmuşlar benim ie7in de yiyin. Afiyet olsun. Hayırlı kandiller, ligvesiler gfcnfcnfcz kutlu olsun..

      Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki