Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kağıtta Pirzola

by Hatice Ünal
25 Haziran 2024
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Sarı Kirazlı Dana Kavurma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL

1 porsiyon için

Malzemeler:

4 adet kuzu pirzola

1 domates

1 dal taze kekik

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon

Domatesli pilav için:

1 su bardağı pirinç

1 su bardağı sıcak su

2 domates, rendelenmiş

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı:

Pirinci ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra süzün. Sıvı yağı tencerede ısıtıp domatesle beraber pirinci 5 dakika boyunca, sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. İndirmeye yakın birkaç dakika kala tereyağını ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Pirzola için yağlı kağıdı tezgaha serin. Dilimlenmiş domatesleri dizin. Üzerlerine pirzolaları yerleştirin. Taze kekik serpin, zeytinyağı gezdirin. En son tuzu, taze çekilmiş karabiber ile kimyonu da serpin. Kağıdı dört tarafından kapatarak suyunun sızmamasını sağlayın. 200 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.

 

Tags: #kağıttapirzola #pirzola #kurbanbayramılezzetleri #bayram #yemekzevki #etliyemekler #food #yummy
Previous Post

Bulgurlu Reyhan Sarma

Next Post

Tirit

Hatice Ünal

Next Post
Tirit

Tirit

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki