Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL
1 porsiyon için
Malzemeler:
4 adet kuzu pirzola
1 domates
1 dal taze kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon
Domatesli pilav için:
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
2 domates, rendelenmiş
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Pirinci ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra süzün. Sıvı yağı tencerede ısıtıp domatesle beraber pirinci 5 dakika boyunca, sürekli karıştırarak kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. İndirmeye yakın birkaç dakika kala tereyağını ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.
Pirzola için yağlı kağıdı tezgaha serin. Dilimlenmiş domatesleri dizin. Üzerlerine pirzolaları yerleştirin. Taze kekik serpin, zeytinyağı gezdirin. En son tuzu, taze çekilmiş karabiber ile kimyonu da serpin. Kağıdı dört tarafından kapatarak suyunun sızmamasını sağlayın. 200 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin.