Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi

kadayif

Kadayıflı Muhallebi Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı un

1 çay bardağı toz şeker

1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı

200 ml. krema

Üzeri İçin:

1 büyük kase tel kadayıf

3 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı:

Kadayıfı piknik poşete aktarıp buzlukta dondurun. Muhallebisi için; Sütü, şekeri, dövülmüş damla sakınızı tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, kremayı hızlıca döküp çırpın. Karışımı su ile hafif ıslatılmış küçük bir tepsiye aktarın. Muhallebiyi tepsiye dökün, oda ısısında soğuması için bekleyin. Tel kadayıfları donunca poşetinden çıkarmadan hafifçe sert bir cisimle vurarak parçalayın. Tereyağını tavada eritin, şekerle birlikte kadayıfları ilave edin. Sürekli karıştırarak kadayıfları çıtır çıtır olana dek kavurun. Ocaktan alın. Soğuyan muhallebinin üzerine serpin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir