Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kadayıf Böreği

Kadayıf Böreği

 

 kadayif-boregi

Kadayıf Böreği İçin Malzemeler:

300 gram kadayıf

3-4 adet közlenmiş kapya biber

100 gram hellim peyniri

2 adet domates

Zeytinyağı

Tuz, karabiber

Süzme yoğurt

 

Kadayıf Böreği Hazırlanışı:

Kadayıfları streç filmin üzerine yayın. Közlenip çekirdekleri temizlenmiş ve iyice düzleştirdiğiniz biberleri üzerine yerleştirin. Sonra da ince kesilmiş hellim peynirini yerleştirin. Streç film yardımı ile rulo haline getirin. Kızgın yağda kızartın. Isteğe göre çekirdekleri alınmış, suyu temizlenmiş ve zeytinyağında hafif sote edilmiş domates parçaları ile servis yapabilirsiniz. Süzme yoğurt ve tane top biberlerle süsleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir