Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
2 adet soğan
2 adet orta boy domates
12 adet küçük boy kabak
1 çay bardağı pirinç
1 adet kıyılmış soğan
1 diş sarımsak
Birkaç dal kıyılmış maydanoz ve nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yarım parmak uzunluğunda doğrayın. 2 adet soğanı soyup ay şeklinde doğradıktan sonra tuzla iyice ovun. Tabanı geniş bir tencereye soğanları yayın. Üzerine taze fasulyeleri dizin. Domateslerin de kabuklarını soyduktan sonra küp doğrayın ve fasulyelerin üzerine serpin. Kabakların uç kısmından kesip içini özenle çıkartın. İç malzemesi için pirinci yıkayıp süzün. Kıyılmış soğanı, ince doğranmış sarımsağı, tuzu ve yeşillikleri ekleyip karıştırın. İç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Kabakların ağzını domates parçaları ile kapatın ve doğranmış domateslerin üzerine yerleştirin. En son olarak zeytinyağını gezdirerek dökün. Kısık ateşte, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.