Yapım: Maria Ekmekçioğlu – Gökçen Adar
(4 Kişilik)
20 adet kabak çiçeği
1adet soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
1 büyük kahve fincanı pirinç
2 adet kuru incir
2 adet kuru kayısı
1 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz
Çay kaşığının ucu ile öğütülmüş karabiber
5-6’şar dal maydanoz, nane ve dereotu
1 adet domates
1 adet elma
Üzeri İçin:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Dolmanın harcını hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanı yarım su bardağı zeytinyağında pembeleştirin. Dolmalık fıstık ekleyip soteleyin. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, kıyılmış incir ve kayısı ekleyip sotelemeye devam edin. Su ilave edip, pirinç yumuşayana dek pişirin. Pirinç yenecek derecede yumuşadığında tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz, nane ve dereotunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp, ocaktan alın. Sabah saat 06.00’da toplanmış kabak çiçeklerini suya batırıp-çıkararak temizleyin. İçlerini hazırladığınız harçla doldurun. Tencerenin tabanına dilimlenmiş domates ve domateslerin üzerlerine dilimlenmiş elma yerleştirin. Kabak çiçeklerini sıkıca yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve su ekleyip, 10 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Kabak çiçekleri narin bir dokuya sahip olduğundan, yıkadıktan hemen sonra iç harcını doldurup pişirin.
#kabakçiçeğidolması #dolma #ramazan #ramadan #iftarlıktarifler #iftar #sahur #sahurluktarifler #iftarsaati #food #yummy