Kabak Çekirdekli Közlenmiş Balkabağı Çorbası (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo balkabağı (soyulmuş, ayıklanmış, iri parçalar şeklinde kesilmiş)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil
2 çorba kaşığı kırmızı köri
1 kutu Hindistancevizi sütü
4 su bardağı sebze suyu
1 çorba kaşığı esmer toz şeker
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı kabak çekirdeği içi
Hazırlanışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Balkabağını, sıvı yağı, toz şekeri, tuzu ve karabiber ile birlikte karıştırıp fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış fırında iyice yumuşayana kadar 35-40 dakika pişirin.
Derin bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ilave edin.
Soğanları orta ateşte 6-7 dakika kavurun.
Zencefili ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Kırmızı köri ezmesini, fırınlanmış bal kabağını ve sebze suyunu ekleyin.
Karışımı kaynayana kadar ateşte tutun.
Ateşi kısıp 10-12 dakika daha pişirmeye devam edin.
Ocaktan alın, el blenderı yardımı ile pürüzsüz hale gelene kadar ezin.
Hindistancevizi sütünü ilave edip karıştırın. Tencereyi tekrar ocağın üzerine alın ve çorbayı servis etmek için ısıtın.
Servis etmek için kaselere dökün. İç kabak çekirdeği ile süsledikten sonra sıcak servis yapın.
#Çorba #KabakÇekirdekli #KözlenmişBalkabağı #Balkabağı #BalkabağıÇorbası