Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler İftar Yemekleri

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola

by Yemek Zevki Editör
27 Temmuz 2013
in İftar Yemekleri, Tarifler
468 25
0
Kabak Beğendili Kuzu Pirzola
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
• 2 adet kabak
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 1,5 – 2 su bardağı süt
• 100 gram kaşar peyniri
• Tuz, muskat cevizi, karabiber
• 8 adet kuzu pirzola

Kabak Beğendili Kuzu Pirzola Tarifi;

Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra buharda pişirin ya da suda haşlayın. Pişen kabakları soğuması için kenara alın. Pirzolaların her iki tarafını teflon tavada kızartın. Kabakları, çatalla ezip suyunun süzülmesi için süzgeçte bir süre bekletin. Beşamel sosu için; Tereyağını eritip unu kavurun. Sütünü azar azar ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Rendelenmiş peyniri de ekleyin. Tuzu ve bir tutam rendelenmiş muskatı ilave ederek tatlandırın. Suyu iyice süzülmüş kabakları da sıcak beşamele ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabak beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine de pirzolaları yerleştirin.Taze çekilmiş karabiberi serpiştirip hemen servis yapın.

Tags: Ana YemeklerEt Yemekleri
Previous Post

Şalgam Çorbası

Next Post

Baklava Yufkasında Rulo Köfte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Baklava Yufkasında Rulo Köfte

Baklava Yufkasında Rulo Köfte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki