Malzemeler
• 2 adet kabak
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 1,5 – 2 su bardağı süt
• 100 gram kaşar peyniri
• Tuz, muskat cevizi, karabiber
• 8 adet kuzu pirzola
Kabak Beğendili Kuzu Pirzola Tarifi;
Kabakları yıkayıp doğradıktan sonra buharda pişirin ya da suda haşlayın. Pişen kabakları soğuması için kenara alın. Pirzolaların her iki tarafını teflon tavada kızartın. Kabakları, çatalla ezip suyunun süzülmesi için süzgeçte bir süre bekletin. Beşamel sosu için; Tereyağını eritip unu kavurun. Sütünü azar azar ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Rendelenmiş peyniri de ekleyin. Tuzu ve bir tutam rendelenmiş muskatı ilave ederek tatlandırın. Suyu iyice süzülmüş kabakları da sıcak beşamele ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabak beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine de pirzolaları yerleştirin.Taze çekilmiş karabiberi serpiştirip hemen servis yapın.