Malzemeler:
• 1 kilo gün kurusu kayısı
• 2 kilo kompostoluk gün kurusu kayısı
• 100 gram tuzsuz tereyağı
• 1 su bardağı ayçiçeği yağı
• Yarım çay bardağı rendelenmiş Hindistancevizi
• 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Süslemek için:
• 1 su bardağı soyulmuş kayısı çekirdeği
• Yarım çay bardağı tüm yeşil fıstık
• Ceviz içi
• Sade jöle
• Kuru kayısı
Jöleli Kayısı Tatlısı Tarifi;
Kayısıları ıslatıp temiz torba içinde beklettikten sonra robotta tereyağı ve sıvı yağ ilave ederek püre haline getiririn. Daha sonra 5 dakika boyunca yağda kavurun.
Yuvarlak kek kalıbına rendelenmiş Hindistancevizini dökün, püre halindeki kayısının yarısını üzerine dökün. Ceviz içini ve kalan kayısı püresini de dökün. Üzerini süslemek için; Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ve Antepfıstığı içi, kayısı çekirdeği, ceviz içi ve kuru kayısı ile birlikte dekotarif bir şekilde süsleyin. Üzerine hazırladığınız jöleden sürün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.