Izgara Panini Tarifi
Izgara Panini İçin Malzemeler:
Glütensiz Panini Ekmeği:
1.500 gram glütensiz un
9 gram tuz
30 gram yaş maya
45 gram sıvı yağ
700 gram ılık su
Tostun İç Malzemesi:
1 tatlı kaşığı fesleğen sos
200 gram suda mozarella peyniri, ince dilimlenmiş
500 gram füme hindi göğüs eti, ince dilimlenmiş
1 adet domates, ince dilimlenmiş
Kızarmış parmak patates (garnitürü için)
Izgara Panini Hazırlanışı:
Glütensiz panini ekmeği için tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına aktarın. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan 8 cm’lik dikdörtgen parçalar elde edin. Hamurların üzerlerini bir bezle örtün. Oda ısısında hacmi iki katı olana dek bekletin. Dinlendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika pişirin. Ekmekleri fırından alın. Soğuyunca enine ikiye kesin. Ekmeklerin iç taraflarına ince tabaka halinde pesto sos sürün, hindi fume, dilimlenmiş domates, mozzarella peynirlerini yerleştirin. Tost makinesinde yaklaşık 5 dakika kızartın. İsteğe göre kızarmış patates ile birlikte servise hazır edin.