Malzemeler:
2 adet derisiz, kemiksiz tavuk göğsü (uzunlamasına ikiye kesilmiş)
½ su bardağı ananas suyu
2 yemek kaşığı bal
3 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (paprika)
2 tatlı kaşığı kuru maydanoz
2 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
1½ su bardağı konserve ananas parçaları
¼ su bardağı doğranmış taze soğan
Tuz ve karabiber
Sıvı yağ
Haşlanmış Pirinç Pilavı:
1 su bardağı California Calrose Pirinci
2 su bardağı Su
Hazırlanışı:
Küçük bir kâsede ananas suyu, bal, 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu ve ½ tatlı kaşığı toz kırmızı biberi çırpın. Bir kenara ayırın. Tavuk göğüslerini 2 tatlı kaşığı sarımsak tozu, ½ tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 2 tatlı kaşığı kuru maydanoz, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Yağlanmış ızgaranızı veya ocak üstü ızgara tavanızı orta-yüksek ateşte ısıtın. Tavukları her iki yüzünü 5-7 dakika kadar, sık sık ananaslı karışımdan sürerek, tamamen pişene ve güzelce kızarana kadar ızgarada pişirin. Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Ananas parçalarını tavaya alıp karamelize olup altın rengini alana kadar pişirin. Pişmiş pirinci tavaya ekleyin. Doğranmış taze soğanları da ekleyin ve tuz, karabiberle tatlandırın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve ısıtın. Izgara tavukları ananaslı pilavın üzerine yerleştirin, üzerine taze soğan serpin. Arzu ederseniz kalan ananaslı sostan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!