Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek

by Hatice Ünal
23 Aralık 2024
in Tatlı Tarifleri
460 35
0
Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek
743
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır

(1 Tepsi İçin)

Malzemeler:

3 adet hazır yufka

125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış)

1 kahve fincanı un

İç Malzemesi İçin:

500 gram ıspanak

500 gram ısırgan otu

1 adet soğan

2 çorba kaşığı tereyağı

1 kase rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

1 çorba kaşığı süt

100 gram rendelenmiş kaşar peyniri  (tercihen eski kaşar)

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; yeşillikleri yıkayıp süzün. Soğanı soyup tereyağında kavurun. Yeşillikleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Rendelenmiş peyniri ekleyip tatlandırın.

Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağından bir miktarını alıp fırça yardımı ile üzerine sürün. Tel bir süzgeç yardımı ile yufkanın üzerine un serpin. Ortadan ikiye kesin. Her yarım yufkanın uzun kenarlarına iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp bir parmak uzunluğunda tabanından kopmayacak şekilde hafifçe kesin. Malzeme bitene dek aynı işlemi uygulayın. Börek hamurlarının üzerlerini yumurta sarısı ve süt karışımından sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

 

Tags: Börekçay saatiIspanaklı ve Isırgan Otlu Börek
Previous Post

Bebe Ispanaklı ve Ayvalı Alabaş Salatası

Next Post

Nohutlu ve Mantılı Çorba

Hatice Ünal

Next Post
Nohutlu ve Mantılı Çorba

Nohutlu ve Mantılı Çorba

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki