Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır
(1 Tepsi İçin)
Malzemeler:
3 adet hazır yufka
125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış)
1 kahve fincanı un
İç Malzemesi İçin:
500 gram ıspanak
500 gram ısırgan otu
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kase rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (tercihen eski kaşar)
Hazırlanışı:
İç malzemesi için; yeşillikleri yıkayıp süzün. Soğanı soyup tereyağında kavurun. Yeşillikleri ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Rendelenmiş peyniri ekleyip tatlandırın.
Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Oda ısısında yumuşamış tereyağından bir miktarını alıp fırça yardımı ile üzerine sürün. Tel bir süzgeç yardımı ile yufkanın üzerine un serpin. Ortadan ikiye kesin. Her yarım yufkanın uzun kenarlarına iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp bir parmak uzunluğunda tabanından kopmayacak şekilde hafifçe kesin. Malzeme bitene dek aynı işlemi uygulayın. Börek hamurlarının üzerlerini yumurta sarısı ve süt karışımından sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.