Malzemesi
• 750 gram büyükçe dövülmüş tavuk bifteği
• 300 gram ıspanak • 1 adet kuru soğan
• 100 gram taze kaşar • Tuz, karabiber
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu İçin:
• 1 adet kuru soğan • 1 adet kırmızı biber
• 2 adet domates
• Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber
Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi:
1.Ispanakları yıkayın. İnce kıyın.
2.Soğan yemeklik doğrayın.
3.Bir tencerede soğan ve yağı iyice kavurun. Ispanak ilave edin. Suyunu tamamen
çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, rende kaşar ilave edin. Karıştırın. Soğutun.
4. Tepsiye folyo, folyonun üzerine yağlı kâğıt serin. Üzerine yıkanmış süzülmüş tavukları
birer santim üst üste gelecek şekilde dizin. Tuz ve karabiber serpin.
5.Tavukların ortasına uzunca ıspanaklı harcı yerleştirin. Rulo şeklinde sarın.
6.Yağlı kâğıt ve folyo ile sıkı bir şekilde sarın.180 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
7. Fırından çıkınca folyo ve yağlı kâğıdı açın. 2 santim kalınlıkta dilimleyin. Servis
tabağına dizin. Üzerinde sos ve yanında pilav ile servis edin.
Sosu İçin:
Soğan, kırmızıbiber, domatesi yemeklik doğrayın. Tencerede önce soğanı sıvı yağ
ile pembeleştirin. Üzerine biber ve domates ilave edin.1 çay bardağı su ekleyin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, pul biber serpin. Blendırdan
geçirin.
Not: Protein ve vitamin bakımından zengin bir reçetedir. Aynı zamanda misafire
uygun, servisi kolay bir yemek çeşididir. Folyo ile sarılarak pişirilmesi gereken tüm
yiyeceklere araya yağlı kağıt koyarak pişirmek gerekir. Çünkü alüminyum ısı etkisi
ile yiyeceğe karışır.
Bizim evde de eşim çok sever afyeitler olsun..Bengücüm şimdiden iyi bayramlar diliyorum.. çok Öpüyorum..