Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ispanaklı Rulo Börek

by Hatice Ünal
12 Mayıs 2021
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Ispanaklı Rulo Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan

(6 Kişilik)
Malzemeler:

5 adet hazır yufka

500 gram ıspanak

1 adet soğan

100 gram ufalanmış beyaz peynir

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı un

Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Ispanakları, soğanı ve ufalanmış peyniri karıştırın. İç malzeme hazır. Fırın tepsisini fırça yardımıyla iyice yağlayın. Yufkalardan bir tanesini alıp tepsinin üzerine tam açın. Üzerine elinizle sıvı yağ serpin. İnce telli bir elek yardımı ile unu yağlı yufkanın üzerine eleyin. Yufkayı ikiye katlayıp yarım ay şeklini elde edin. Tekrar yağı ve unu serpin. Yufkanın düz ve geniş kısmına harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesip yağlı tepsiye yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. En son hamurların her birini 4 parmak eninde dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.

#ıspanaklırulobörek #rulobörek #ıspanaklıbörek #börek #ramazan #iftarlıktarifler #çaysaati #evdeyemekzevki #bayramkahvaltı #sahurkahvaltı

Previous Post

Cevizli Yaprak Sarma

Next Post

Fıstıklı Firik Pilavı

Hatice Ünal

Next Post
Fıstıklı Firik Pilavı

Fıstıklı Firik Pilavı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki