Malzemesi
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı mısır unu
• Yarım su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 10 dal ıspanak yaprağı
• 100 gram beyaz peynir
Ispanaklı Kek Tarifi:
Yumurtayı tuz ve şekerle çırpın. Ardından yoğurt ve yağı katıp
karıştırın. Mısır unu, un ve kabartma tozunu da ekleyin. Ispanakları
yıkayıp ince ince doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın ve hazırladığınız
kek karışımına ilave edin. Yağlanmış kalıplara
koyarak önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırına
koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin.