Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İrmikli ve Limonlu Kurabiye

İrmikli ve Limonlu Kurabiye

Fotoğraf: Özgür Bak – Prodüksiyon: İnci Bak

(1 Tepsi İçin)

Malzemeler:

125 gram tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı sıvı yağ

4 çorba kaşığı ince irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tarçın

2 adet yumurtanın sarısı

2 su bardağı un

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Hazırlanışı:

Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Pudra şekeriyle birlikte krem haline gelene dek mikser yardımı ile çırpın. Sıvı yağı ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Karışımı hamur yoğurma kabına alın. İrmiği, vanilyayı, kabartma tozunu, tarçını ve yumurta sarılarını da ilave edin. Azar azar unu ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. En son fındık veya ceviz içi ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Karıştırın. Hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp yassılaştırın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika süreyle pişirin. Fırından alın, arzunuza göre pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

#irmiklivelimonlukurabiye #limonlukurabiye #irmiklikurabiye #kurabiye #çaysaati #tatlı #irmiklitarif #yemekzevki #çaysaati #food #yummy #dessert

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir