Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

İrmikli ve Erikli Tatlı

by Hatice Ünal
04 Ağustos 2021
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
İrmikli ve Erikli Tatlı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande GÖKSAN 

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 litre süt

7 yemek kaşığı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı margarin

Pelte İçin:

2 su bardağı kırmızı erik suyu

2 su bardağı su

3 yemek kaşığı buğday nişastası

Ayrıca:

2 paket yulaflı bisküvi

2 adet kırmızı erik

Hazırlanışı:

Sütü, irmiği ve şekeri tencereye aktarın. İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte, sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam alana dek pişirin. En son vanilyayı ve margarini ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın, ılınınca servis bardaklarına paylaştırın. Peltesi için tüm malzemeyi küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İrmikli karışımın üzerine kum haline getirdiğiniz yulaflı bisküviyi paylaştırın. En son erikli pelteyi paylaştırın, isteğe göre çok ince dilimlenmiş erik ile süsleyin. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

#irmikliveeriklitatlı #eriklitarifler #erik #food #yummy #dessert

Previous Post

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Next Post

Erikli Smoothie

Hatice Ünal

Next Post
Erikli Smoothie

Erikli Smoothie

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki