Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İrmikli ve Erikli Tatlı

İrmikli ve Erikli Tatlı

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande GÖKSAN 

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 litre süt

7 yemek kaşığı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı margarin

Pelte İçin:

2 su bardağı kırmızı erik suyu

2 su bardağı su

3 yemek kaşığı buğday nişastası

Ayrıca:

2 paket yulaflı bisküvi

2 adet kırmızı erik

Hazırlanışı:

Sütü, irmiği ve şekeri tencereye aktarın. İyice karıştırdıktan sonra kısık ateşte, sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam alana dek pişirin. En son vanilyayı ve margarini ilave edin. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın, ılınınca servis bardaklarına paylaştırın. Peltesi için tüm malzemeyi küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. İrmikli karışımın üzerine kum haline getirdiğiniz yulaflı bisküviyi paylaştırın. En son erikli pelteyi paylaştırın, isteğe göre çok ince dilimlenmiş erik ile süsleyin. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

#irmikliveeriklitatlı #eriklitarifler #erik #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir