Malzemeler:
500 gram irmik
1 kilo toz şeker
1,5 lt su
100 gram tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
50 gram tuzsuz ve kabuksuz çiğ badem içi
Hazırlanışı:
Şurubu için; Su ve şekeri yoğun bir şerbet kıvamına gelene dek kaynatın. Ocaktan alın.
Yağları tencerede ısıtın. İrmik ve badem içlerini ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Şerbeti ekleyin. Üzerine çıkan bademleri delikli bir kevgir yardımı ile alın ve daha sonra kullanmak üzere ayırın. Tahta bir kaşık yardımı ile helvayı sürekli karıştırarak şurubun çekmesini sağlayın. Şurup çekince tencerenin kapağını kapatın. Ocaktan alın. 30 dakika kapağını açmadan dinlendirin. Servis sırasında önceden ayırdığınız bademler ve isteğe göre toz tarçın ile birlikte süsleyin. Ilık servis yapın.