İncirli Muhallebisi İçin:
1 litre süt
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
4 adet siyah incir
Çikolatalı Tiramisu İçin:
3 adet yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı toz şeker
120 gram mascarpone peyniri
1 su bardağı krema
160 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
İncirli muhallebi için; Sütü, nişastayı, unu, şekeri ve vanilyayı iyice çırpın. Orta ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Siyah incirlerin kabuğunu soyup çekirdekli ve etli kısmını kaşıkla çıkartın. Ilınan muhallebinin içine aktarıp çırpma teli ile iyice çırpın. Karışımı bardaklara paylaştırın.
Tiramisu için; Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle iyice çırpın. Mascarpone peynirini ekleyip karıştırın. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve peynirli karışıma ekleyin. En son benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ilave edin. İyice karıştırıp muhallebinin üzerine dökün. Taze incir ve file Antep fıstığı içi ile süsleyip soğuk servis yapın.