İncir Dolması Malzemeler:
> 8 adet kuru incir
> 100 gram ince çekilmiş ceviz içi
> 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
> 1 tatlı kaşığı tarçın
> 1 çorba çay kaşığı toz şeker
> 1 su bardağı süt
İncir Dolması Hazırlanışı:
Kuru incirleri yıkayıp süzdükten sonra tencerede kaynayan suyun içine atıp birkaç dakika haşlayın. İncirleri suyun içinden süzerek alın. Tereyağı ile unu tavaya aktarın, kısık ateşte sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alın. Çukur bir kabın içinde unu, ince çekilmiş ceviz içini ve tarçını karıştırın. İç malzemesi hazırdır. Haşlayıp süzdüğünüz incirlerin alt kısımlarını iç malzemeyi dolduracak şekilde kesin. Hazırladığınız iç malzemeyi, incirlerin alt kısımlarından doldurun. İncirleri, sap kısımları üste gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Doldurulmuş incirlerin üzerine toz şeker serpin, sütü gezdirerek dökün. Tepsiyi ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, incirler sütü çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre kaymakla birlikte servis yapın.