Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

İncir Dolması

by Yemek Zevki Editör
03 Nisan 2015
in Tarifler
483 10
0
İncir Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

incir-dolmasi

İncir Dolması Malzemeler:
> 8 adet kuru incir
> 100 gram ince çekilmiş ceviz içi
> 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
> 1 tatlı kaşığı tarçın
> 1 çorba çay kaşığı toz şeker
> 1 su bardağı süt

İncir Dolması Hazırlanışı:

Kuru incirleri yıkayıp süzdükten sonra tencerede kaynayan suyun içine atıp birkaç dakika haşlayın. İncirleri suyun içinden süzerek alın. Tereyağı ile unu tavaya aktarın, kısık ateşte sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alın. Çukur bir kabın içinde unu, ince çekilmiş ceviz içini ve tarçını karıştırın. İç malzemesi hazırdır. Haşlayıp süzdüğünüz incirlerin alt kısımlarını iç malzemeyi dolduracak şekilde kesin. Hazırladığınız iç malzemeyi, incirlerin alt kısımlarından doldurun. İncirleri, sap kısımları üste gelecek şekilde tepsiye sıralayın. Doldurulmuş incirlerin üzerine toz şeker serpin, sütü gezdirerek dökün. Tepsiyi ocağın üzerine alın. Kısık ateşte, incirler sütü çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre kaymakla birlikte servis yapın.

Tags: İncir Dolmasıİncir Dolması Hazırlanışıİncir Dolması Malzemelerİncir Dolması Tarifi
Previous Post

Çilekli Bahar Pastası

Next Post

Supangleli Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Supangleli Kek

Supangleli Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki