Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

İki Renkli Mousse

by Yemek Zevki Editör
22 Şubat 2016
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
İki Renkli Mousse
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

iki-renkli-mousse

İki Renkli Mousse Tarifi

İki Renkli Mousse İçin Malzemeler:
Çikolatalı Mousse İçin:
150 gram bitter çikolata
1 adet yumurtanın sarısı
60 gram krema
60 gram süt
200 gram krema
Fildişi Mousse:
250 gram fildişi çikolata
1 adet yumurtanın sarısı
60 gram krema
60 gram süt
200 gram krema
Tabanı İçin:
2 paket Oreo bisküvi
85 gram tereyağı

İki Renkli Mousse Hazırlanışı:
Oreo bisküvileri rondoda un ufak olana kadar kırın ve içine erimiş tereyağı ekleyin.
Çikolatalı mousse yapımı: Süt ve kremayı bir tencerede ısıtın, fokurdamaya başlayınca altını kapatın. Yumurta sarısını bir kasede çırpın ve içine ısınmış süt karışımından ilave edip ılık hale gelmesini sağlayın. Daha sonra içerisine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Aynı işlemi beyaz çikolata (fildişi) için yapın.1 su bardağı kremayı mikserinizin yüksek devrinde iyice katılaşana kadar çırpın. İçerisine hazırladığınız çikolatalı karışımı yavaş yavaş ekleyin. Hazırladığınız cheesecake’ı kalıbın tabanına alıp 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine beyaz mousse’u ekleyip 10 dakika buzlukta bekletin. Daha sonra çikolatalı mousse’u ilave edin, soğuk servis yapın.

Tags: İki Renkli Mousseİki Renkli Mousse Hazırlanışıİki Renkli Mousse İçin Malzemelerİki Renkli Mousse Nasıl Yapılırİki Renkli Mousse Tarifi
Previous Post

Red Velvet Cupcake

Next Post

Marmelatlı Kurabiye

Yemek Zevki Editör

Next Post
Marmelatlı Kurabiye

Marmelatlı Kurabiye

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki