İbik Çorbası İçin Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı süzme yoğurt
6 su bardağı su
Hamuru için;
1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı)
1 adet yumurta
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
İbik Çorbası Yapılışı
- Eriş Un’u, yumurtayı, tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş hamurun altına ve üstüne bir miktar Eriş Un serpin ve oklavayla açın.
- Üzerine tekrar bir miktar Eriş Un serperek hamuru oklavaya sarın.
- Oklavanın boyu istikametinde ikiye kesin. Hamuru aynı paralelde boyuna yarım santim şeritler halinde kesin. Tekrar enine yarım santim kalınlığında kesin.
- Mercimekleri yıkayın ve 6 su bardağı suyla haşlayın, haşlandıktan sonra hamuru ilave edin. Hamur piştikten sonra karıştırılmış yoğurdu alıştırarak çorbaya ekleyin.
- Bir tavada naneyi tereyağında kızdırarak çorbanın üzerine dökün ve servis edin.