Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Çorba Tarifleri

İbik Çorbası

by Yemek Zevki Editör
08 Temmuz 2016
in Çorba Tarifleri
483 10
0
İbik Çorbası
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ibik-corbasi

İbik Çorbası İçin Malzemeler                                               
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı süzme yoğurt

6 su bardağı su
Hamuru için;
1 su bardağı ERİŞ UN (Çok amaçlı)
1 adet yumurta
Tuz

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

 

İbik Çorbası Yapılışı

  • Eriş Un’u,  yumurtayı,  tuzu ve aldığı kadar suyu bir karıştırma kabında birleştirip yoğurun ve katı bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamurun altına ve üstüne bir miktar Eriş Un serpin ve oklavayla açın.
  • Üzerine tekrar bir miktar Eriş Un serperek hamuru oklavaya sarın.
  • Oklavanın boyu istikametinde ikiye kesin. Hamuru aynı paralelde boyuna yarım santim şeritler halinde kesin. Tekrar enine yarım santim kalınlığında kesin.
  • Mercimekleri yıkayın ve 6 su bardağı suyla haşlayın, haşlandıktan sonra hamuru ilave edin. Hamur piştikten sonra karıştırılmış yoğurdu alıştırarak çorbaya ekleyin.
  • Bir tavada naneyi tereyağında kızdırarak çorbanın üzerine dökün ve servis edin.
Tags: Çorba tarifleriİbik Çorbasıİbik Çorbası TarifiYöresel Çorbalar
Previous Post

Sebze Kulesinde Kekikli Piliç

Next Post

Pancarlı Haydari

Yemek Zevki Editör

Next Post
Pancarlı Haydari

Pancarlı Haydari

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki