Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Hurmalı Kuru Fasulye

by Hatice Ünal
29 Mart 2023
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Hurmalı Kuru Fasulye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1,5 su bardağı kuru fasulye

6-7 adet hurma

1 adet soğan

1 adet büyük boy domates

2-3 adet çarliston biber

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber

Hazırlanışı:

Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol su ile veya düdüklü tencerede diri kıvamda haşlayın. Suyunu süzdürün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Biber ve hurmaların da çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın.

Tavada sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.  2-3 su bardağı sıcak su ekleyip birkaç taşım kaynatın. Haşlanmış fasulyeleri, biber ve domatesleri ilave edin, tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan alın. İsteğe göre servis sırasında kıyılmış maydanoz ilave edin. Sıcak servis yapın.

#hurmalıkurufasulye #kurufasulye #hurma hurmalıtarifler #ramazan #ramadan #food #yummy #dessert

Previous Post

Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Next Post

Limonlu Cheesecake

Hatice Ünal

Next Post
Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki