Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 adet bostan patlıcanı
30 gram tereyağı
2 çorba kaşığı (tepeleme) un
1 su bardağı sıcak süt
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
500 gram kuşbaşı kuzu eti
5-6 adet hurma
1 adet büyük boy domates
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyin. Ilınınca kabuklarını soyup çatalla ezin veya ince ince doğrayın. Derin bir tavada tereyağının yarısını eritip unu kavurun. Sıcak sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu, Hindistan cevizini ve taze çekilmiş karabiberini ilave edip tatlandırın.
Ayrı bir tavada kalan tereyağını kızdırıp soğanı kavurun. Kuşbaşı eti ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Sulandırılmış salçalı suyu da ekleyin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri indirmeye 5 dakika kala zar şeklinde doğranmış domatesi ve irice doğranmış hurmaları ilave edin. Yüksek ateşte suyunu çekene dek pişirin. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. Hurmalı kebabı patlıcan beğendi ile sıcakken servis yapın.
#hurmalıbeğendilikebap #hurmalıkebap #beğendilikebap #kebap #hurma #hurmalıyemekler #food #yummy #dessert