Hazırlayan: İnci Bak – Prodüksiyon: Nezrin Bakır – Fotoğraf: Özgür Bakır
(1 Tepsi İçin)
Malzemeler:
Kakao bisküvi hamuru yarı malzemesi:
2 çay bardağı Hindistan cevizi
1 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Kakao bisküvi hamurunu yoğurun. Çukur bir kapta Hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri bulamaç haline gelene dek karıştırın. Bu malzeme ile bisküvi hamurunu çok fazla yoğurmadan bir araya getirin. Hamurdan başparmak, işaret parmağı ve orta parmak yardımıyla tek hamlede (kopar at yöntemi) cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kızarana kadar fırında pişirin.
#HindistanCevizliveKakaoluKurabiye #kurabiye #çaysaati #food #yummy #dessert