Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Havuçlu ve Bademli Pasta

Havuçlu ve Bademli Pasta

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK Tarif: Özgür BAYKAL

(8 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet yumurta

1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı rendelenmiş havuç

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çay kaşığı kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 çorba kaşığı tarçın

1 su bardağı dövülmüş badem içi

Dış Kaplaması İçin:

1 paket kremşanti

200 gram labne peyniri

2 çay bardağı süt

1 çay bardağı file badem

1 kase taze çilek

Hazırlanışı:

Dış kaplaması için; Krem şantiyi, sütü ve labne peynirini iyice karıştırın. Bu karışımı buzdolabında yarım saat kadar bekletin.

Yumurtaları şekerle birlikte mikser yardımı ile köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta unu, tarçını ve kabartma tozunu harmanlayın. Kuru karşımı yumurtalı karışıma ekleyin. Pütürsüz bir kıvam elde edene dek çırpma teli veya spatula ile karıştırın.

En son rendelenmiş havucu ve iri çekilmiş badem içini ilave edin. Tekrar karıştırın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın.

Kek soğuyunca ızgara teli üzerine alın. Labneli kremayı kekin üzerine ve kenarlarına spatula yardımı ile sürün. File bademleri de kremalı karışımın üzerine serpin. İsteğe göre dilimlenmiş taze çilek, şeftali gibi mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat kadar beklettikten sonra servise sunun.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir