Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Havuçlu ve Bademli Pasta

by Yemek Zevki Editör
30 Haziran 2014
in Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri
468 25
0
Havuçlu ve Bademli Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 4 adet yumurta
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı rendelenmiş havuç
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 2,5 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı tarçın
• 1 su bardağı dövülmüş badem içi
Dış Kaplaması İçin:
• 1 paket kremşanti
• 200 gram labne peyniri
• 2 çay bardağı süt
• 1 çay bardağı file badem
• 1 kase taze çilek

Havuçlu ve Bademli Pasta Tarifi:
Dış kaplaması için; Kremşantiyi, sütü ve labne peynirini iyice karıştırın. Bu karışımı buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Yumurtaları şekerle birlikte mikser yardımı ile köpük köpük olana dek çırpın. Zeytinyağını ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta unu, tarçını ve kabartma tozunu harmanlayın. Kuru karşımı yumurtalı karışıma ekleyin. Pütürsüz bir kıvam elde edene dek çırpma teli veya spatula ile karıştırın.
En son rendelenmiş havucu ve iri çekilmiş badem içini ilave edin. Tekrar karıştırın. Hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın.
Kek soğuyunca ızgara teli üzerine alın. Labneli kremayı kekin üzerine ve kenarlarına spatula yardımı ile sürün. File bademleri de kremalı karışımın üzerine serpin. İsteğe göre dilimlenmiş taze çilek, şeftali gibi mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Buzdolabında birkaç saat kadar beklettikten sonra servise sunun.

Tags: Tatlılar
Previous Post

Sezon Pirinç, Worldfood İstanbul 2013 Fuarı’nda

Next Post

Fırat Usta’yla Modern Anadolu Lezzetleri…

Yemek Zevki Editör

Next Post

Fırat Usta’yla Modern Anadolu Lezzetleri…

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki